Definita cuvantului filologic
FILOLÓGIC, -Ă, filologici, -ce, adj. Care aparține filologiei sau filologului, privitor la filologie sau la filolog. ◊ (Adverbial) Studiază filologic un text. – Din fr. philologique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu filologic
EROICÓMIC, -Ă adj. care este în același timp eroic și comic. ♦ poem ~ = poem-epopee care are un subiect comic. (< fr. héroï-comique, lat. heroicus) Vezi definitia »
MEFISTOFÉLIC, -Ă adj. Diabolic, sarcastic, perfid. [Cf. fr. méphistophélique]. Vezi definitia »
PANORÁMIC, -Ă I. adj. referitor la panoramă, care redă o panoramă. ♦ cinematograf ~ = cinematograf bazat pe un procedeu constând în a face să pivoteze aparatul de filmat pe un ax orizontal sau vertical în timpul luării vederilor; ecran ~ = ecran semicircular, cu lățimea mult mai mare față de înălțime. II. s. n. cadru larg în film sau televiziune. (< fr. panoramique) Vezi definitia »
GENEALÓGIC, -Ă adj. Referitor la genealogie. ◊ Arbore genealogic = tablou care reprezintă un arbore al cărui trunchi înfățișează linia directă a unei familii, iar ramurile linia colaterală. [Pron. -ne-a-. / < fr. généalogique]. Vezi definitia »
CÉLTIC, -Ă, celtici, -ce, adj. Care aparține celților (1), privitor la celți; celt (2), galic2. ◊ Limbi celtice = familie de limbi vorbite în antichitate (de vechii gali) și astăzi (de irlandezi, bretoni etc.), în vestul Europei. – Din fr. celtique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z