Definita cuvantului formalism
FORMALÍSM s. n. 1. Orientare în artă, estetică, muzică, literatură care rupe forma de conținut, tinzând să supraaprecieze forma operei de artă în dauna conținutului, să considere forma un scop în sine și nu ca expresie a conținutului. 2. Atitudine caracterizată prin respectarea strictă a formei în dauna fondului problemelor. ♦ Atitudine conformistă, exagerat de protocolară. – Din fr. formalisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu formalism
MICETÍSM s.n. Intoxicație cu ciuperci. [< fr. mycétisme, cf. gr. mykes – ciupercă]. Vezi definitia »
PROSTATÍSM s. n. ansamblu de accidente determinate de hipertrofia prostatei. (< fr. prostatisme) Vezi definitia »
ZWINGLIANÍSM s. n. doctrină teocratică a lui Zwingli și a discipolilor săi care consideră Biblia ca autoritate supremă, opunând-o dogmelor și formelor de cult catolice. (<fr. zwinglianisme) Vezi definitia »
ACADEMÍSM s. n. 1. Atitudine estetică promovând imitația necondiționată a creațiilor artei antice și a Renașterii. ♦ Trăsătură caracteristică oricărei arte care cultivă un ideal de frumusețe canonică, convențională, manieristă. 2. Fel de a se comporta academic (2), rigid, rece. – Din fr. académisme. Vezi definitia »
MASOCHÍSM s.n. Perversiune sexuală, care constă în a căuta plăcerea în durere. [Var. mazochism s.n. / < germ. Masochismus, fr. masochisme, cf. Masoch, scriitor austriac]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z