Definita cuvantului funicular
FUNICULÁR, funiculare s. n., adj. 1. S. n. Mijloc de transport aerian format din unul sau din mai multe cabluri suspendate pe stâlpi, pe care circulă cabinele cu pasageri și cărucioarele cu materiale, folosit în regiunile muntoase greu accesibile. 2. Adj. (În sintagma) Poligon funicular = construcție grafică de forma unei linii poligonale, care servește, în mecanică, la studiul unui sistem de forțe. – Din fr. funiculaire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu funicular
IMPRESÁR, impresari, s. m. Persoană care mijlocește sau organizează reprezentații teatrale, concerte etc. – Din fr. imprésario, it. impresario. Cf. germ. Impresario. Vezi definitia »
AGAR (în „Vechiul Testament”), sclavă egipteană, concubina legală a lui Avraam. Din legătura lor, s-a născut Ismail, considerat de tradiție strămoșul arabilor. Vezi definitia »
valvár adj. m., pl. valvári; f. valváră, pl. valváre Vezi definitia »
Ar fi educativ sa se foloseasca doar Dictionarul Limbii Romane, si sa nu se mai utilizeze toate proprunerile stupidețrimise de mai stiu eu cine. Nu se stie ce educatie au primit toti acei care fac propuneri. Cu stima Maria, Vezi definitia »
dosar, dosare s. n. (pub.) informații compromițătoare folosite ca mijloc de șantaj în viața politică. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z