Definita cuvantului fuziona
FUZIONÁ, fuzionez, vb. I. Intranz. A realiza o fuziune; a se contopi. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. fusionner.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fuziona
DEMISIONÁ vb. intr. a-și da demisia. (< fr. démissionner) Vezi definitia »
COMBINÁ vb. I. tr. a îmbina, a împreuna. ◊ (fam.) a plănui în gând; a urzi. II. tr., refl. a (se) uni printr-o reacție chimică, dând naștere unui corp compus. ( Vezi definitia »
Buna ziua ! Scuzati-mi va rog indrazneala dar cred ca acest cuvant imprumutat din franceza este cu totul si cu totul inapropriat pt. a desemna ceea ce de fapt este un lavabou sau lavoar. Eu sunt convins (99)ca francezii utilizeaza acest cuvant pt a denumi bolul de la toaleta ( latrina, buda ). Daca imi aduc eu bine aminte stiu ca in romaneste se foloseste cuvantul lavabou, lavoar si cred c-ar fi mult mai corect asa. Nu de alta dar daca unii din compatriotii nostri, mai ales acum ca au ocazia sa se deplaseze liber, ajung vreodata prin franta si spun fandositilor de francezi ca in romania, noi ne spalam pe dinti si pe fata in chiuvete cred ca nu ne-ar mai spala nu toata sena dar nici marea neagra n-ar mai fi de ajuns. Daca credeti ca acest e-mail merita un raspuns sa stiti ca sant nerabdator sa aud si parerile altor forumisti. Poate eu nu am dreptate si cineva poate sa-mi explice de ce. Cu stima si respect Mihai de la Toronto Vezi definitia »
îngrângoná, pers. 3 sg. îngrângonă, vb. I (reg., înv.; despre porumbei) a grunguri, a gunguri, a gurlui, a îngurlui, a gurui. Vezi definitia »
GRINDINÁ, pers. 3 gríndină, vb. I. Intranz. impers. (Rar) A cădea grindină. – Din grindină. Cf. lat. grandinare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z