Definita cuvantului obligat
OBLIGÁT, -Ă, obligați, -te, adj. 1. (Adesea substantivat) Care este îndatorat sau recunoscător cuiva pentru un serviciu făcut. 2. (Rar) Care nu poate lipsi; obligatoriu. 3. Care este constrâns, silit să facă un anumit lucru. – V. obliga.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu obligat
MINUNÁT, -Ă, minunați, -te, adj. 1. (Adesea adverbial) Care iese din comun (prin aspect, însușiri etc.); p. ext. care uimește prin frumusețe; încântător, splendid. ♦ Foarte bun, excepțional. 2. (În basme) Care face minuni, care este înzestrat cu însușiri supranaturale. ♦ Vrăjit, fermecat. 3. Mirat, surprins. – V. minuna. Vezi definitia »
HIPERSENSIBILIZÁT, -Ă, hipersensibilizați, -te, adj. Care a devenit foarte sensibil. – V. hipersensibiliza. Vezi definitia »
DEROCÁT, -Ă, derocați, -te, adj. (Despre albia râurilor) Care a fost curățată de mâl, de nisip etc. – V. deroca. Vezi definitia »
parnát, parnáte, s.n. (reg.) 1. podul osiei (la car). 2. telegău (la car). Vezi definitia »
VOBULÁT, -Ă, vobuláți, -te, adj. (Electron.) Care este caracteristic oscilațiilor de amplitudine constantă, dar cu frecvență liniar variabilă în timp, generate în scopul măsurării caracteristicilor de amplitudine și frecvență. ◊ (În sint.) Sunet vobulat. (cf. engl. wobble = a se clătina, a tremura, a oscila < prob. din germ. de jos wabbeln) [și MW – folosit în corpul DEX] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z