Definita cuvantului paralelism
PARALELÍSM, (2) paralelisme, s. n. 1. Proprietate a două drepte sau a două planuri de a fi paralele (1); stare a două sau a mai multor lucruri paralele (2). 2. Comparare a două ființe, a două opere, fenomene etc. (pentru a stabili asemănările și deosebirile dintre ele); paralelă. – Din fr. parallélisme, it. parallelismo.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paralelism
ASINCLITÍSM s. n. (med.) mod asimetric de angajare și coborâre a fătului în bazin. (< fr. asynclitisme) Vezi definitia »
MARXÍSM-LENINÍSM s.n. (În ideologia marxistă) Ideologia revoluționară a clasei muncitoare, reprezentând o concepție științifică unitară, armonioasă despre natură, societate, om și gândire, fondată de K. Marx și F. Engels, îmbogățită și dezvoltată de V. I. Lenin. [< rus. marksizm-leninizm]. Vezi definitia »
LAMARCKÍSM s.n. Teorie evoluționistă care susține ideea unității și a dezvoltării naturii, a variabilității speciilor sub acțiunea condițiilor de viață și de mediu și a moștenirii caracterelor dobândite. [< fr. lamarckisme, cf. Lamarck – naturalist francez]. Vezi definitia »
ILEGALÍSM s. n. caracter ilegal; ilegalitate. (< fr. illégalisme) Vezi definitia »
MITACÍSM s. n. 1. aliterație constând în repetarea sunetului m. 2. defect de pronunțare constând în substituirea sunetelor m, b, p cu alte sunete. (< fr. mytacisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z