Definita cuvantului rebel
REBÉL, -Ă, rebeli, -e, adj. (Despre oameni; adesea substantivat) Care ia parte activă la o rebeliune, care îndeamnă la rebeliune; răzvrătit. ♦ Nesupus, recalcitrant. ♦ Care arată nesupunere, care exprimă revoltă. ♦ Fig. (Despre păr) Care nu se așază, nu stă pieptănat. ♦ Fig. (Despre boli) Care are aspect acut, care cedează greu la tratamentul medical, care se vindecă greu. – Din fr. rebelle, lat. rebellis, germ. Rebelle.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rebel
Dovlecel rotund si plat (Cucurbita pepo), semănând cu o farfurie cu marginile vălurite, în general de culoare alburie, dar si varietă i de alte culori, cu miez foarte delicat care se consumă fiert sau copt. Din fr. pâtisson. Vezi definitia »
LUMAȘÉL s. n. rocă calcaroasă sedimentară cu numeroase cochilii sau schelete de organisme. (< fr. lumachelle) Vezi definitia »
BREL, Jacques (1929-1978), poet, actor, cîntăreț și compozitor belgian. Calitatea textelor sale și marea sensibilitate a interpretării i-au adus o mare popularitate. Filme („Judecătorul”, „Aventura-i aventură”). Vezi definitia »
ALBEȘTII DE MUSCEL, com. în jud. Argeș; 4.931 loc. (1991). Reșed. com. este satul Bughea de Sus. Expl. de calcare numulitice folosite în lucrări ornamentale la construcțiile arhitectonice monumentale. Rezervație geologică („Granitul de Albești”) și paleontologică (punct fosilier – calcare numulitice care conservă crabi, echinide, dinți fosili de rechini). Turism. Vezi definitia »
TABÉL s.n. Foaie liniată și împărțită în rubrici completate cu cifre, date etc. ♦ Listă care cuprinde cifre, nume etc. aranjate într-o anumită ordine; tablou. [Pl. -le, -luri. / < lat. tabella, germ. Tabelle]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z