Definita cuvantului saturnism
SATURNÍSM s. n. Boală profesională care constă într-o intoxicație cronică cu plumb. – Din fr. saturnisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu saturnism
PANSLAVÍSM s.n. Curent politic reacționar apărut în sec. XIX în Rusia, care tindea la unirea tuturor țărilor slave într-un singur stat. [< fr. panslavisme]. Vezi definitia »
FASCÍSM s.n. Ideologie politică și mișcare socială de extremă dreaptă. ♦ Regim politic bazat pe o asemenea ideologie. [< it. fascismo]. Vezi definitia »
ADVENTÍSM s.n. Doctrină mistică practicată de o sectă religioasă creștină și care propagă, printre altele, credința în a doua venire a lui Iisus pe pământ. [< engl. adventism, cf. germ. Adventismus]. Vezi definitia »
FUNCȚIONARÍSM s.n. Tendința birocratică a unei persoane de a considera toate problemele numai din punctul său individual de vedere și nu din acela al interesului general; atitudine indiferentă, lipsită de interes și devotament față de munca îndeplinită; birocratism. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. fonctionnarisme]. Vezi definitia »
NEOLATINÍSM s.n. Mișcare culturală și politică din România din prima jumătate a sec. XIX, care urmărea să dovedească, mai ales pe plan lingvistic, originea latină a poporului român. [< neo- + latinism]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z