Definita cuvantului sincronic
SINCRÓNIC, -Ă, sincronici, -ce, adj. 1. (Despre fapte, fenomene sau evenimente) Care există sau se petrec în același timp; simultan, concomitent, sincron. 2. Care se referă la fapte, fenomene sau evenimente existente sau petrecute în același timp. ◊ Tabele sincronice = tabele cronologice ale evenimentelor care au avut loc în același timp. ♦ (Fiz.; despre evoluția fenomenelor periodice) Care prezintă sincronism, care se produce în mod sincron. 3. (Despre metode de studiu sau puncte de vedere) Care nu se face în mod istoric; independent de evoluția istorică; static. – Din fr. synchronique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sincronic
BENZÓIC adj. acid ~ = acid aromatic din unele rășini vegetale (smirnă), folosit în medicină, în parfumerie și în industria coloranților. (< fr. benzoïque) Vezi definitia »
PATRONÍMIC I. adj., s. n. (ant.) (nume) comun tuturor descendenților aceluiași strămoș (ilustru). II. s. n. patronim. (< fr. patronymique, lat. patronymicus) Vezi definitia »
EXANTEMÁTIC adj. tifos ~ = boală infecțioasă și epidemică manifestată prin febră mare, convulsii și erupții pe piele. (< fr. exanthématique) Vezi definitia »
VOLTÁIC, -Ă adj. referitor la pila sau la bateria electrică, la electricitatea dezvoltată de ele. (< fr. voltaïque) Vezi definitia »
CRÓMIC adj. m. (În sintagma) Acid cromic = acid obținut din combinarea cromului cu oxigen și hidrogen. – Din fr. chromique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z