Definita cuvantului spaniol
SPANIÓL, -Ă, spanioli, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Spaniei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Spaniei sau spaniolilor (1), privitor la Spania sau la spanioli, originar din Spania; spaniolesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de spanioli (1). [Pr.: -ni-ol] – Din fr. espagnol, it. spagnolo (după Spania).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu spaniol
apostol nu este sinonim cu ucenic, deoarece au fost 12 apostoli si nenumărați ucenici. Vă propun să eliminați definiția de la Sinonime Vezi definitia »
CAMBISOL s. n. Clasă de soluri, în sistemul internațional F.A.O., care se formează în urma proceselor complexe de alterare fizico-chimice și biogene din orizontul A și acumularea materialului rezultat în orizontul B, iluvial, care își schimbă astfel compoziția și culoarea. Corespunde aproximativ solurilor brune acide de păduri conifere. Vezi definitia »
ISOCÓL, -Ă adj. (Gram.; despre o perioadă) Ale cărei membre au aceeași lungime. [< fr. isocole, cf. lat. isocolon, gr. isokolon]. Vezi definitia »
LIZÓL s.m. Lichid uleios dezinfectant, preparat din săpun și crezoli. [< fr. lysol]. Vezi definitia »
PENTAZÓL s. n. Substanță incoloră, cristalizată, cu gust amărui, solubilă în apă, folosită ca medicament cu acțiune cardiacă, respiratorie etc. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z