Definita cuvantului stârni
STÂRNÍ, stârnesc, vb. IV. 1. Tranz. A face ca un animal (sălbatic), o pasăre etc. să iasă din culcuș, din ascunzătoare (pentru a le prinde, a le vâna); a scorni. 2. Tranz. A mișca, a urni ceva din loc; a face să se ridice în sus praful, frunzele etc. 3. Tranz. A provoca pe cineva la ceva; a îndemna, a ațâța. 4. Refl. (Despre războaie, conflicte, fenomene ale naturii) A se porni, a se isca, a se dezlănțui, a izbucni. ♦ tranz. A da naștere la ceva; a pricinui, a cauza, a provoca. 5. Tranz. (Reg.) A născoci, a scorni, a inventa. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu stârni
nininí2, nininésc, vb. IV (reg.) a alinta, a dezmierda, a mângâia; a răsfăța. Vezi definitia »
ALTINI, Eustatie (1772-1815), pictor român. A studiat la Viena. Stabilit la Iași în 1802, a întemeiat aici o școală de pictură de factură academică. Ansambluri de pictură religioasă și remarcabile portrete („Portret de femeie”). Vezi definitia »
BASTÁRNI s. m. pl. Aparținătorii unei populații antice sarmate care, situată la nord de Munții Carpați și în apropierea izvoarelor râului Vistula, a ocupat, între râurile Nistru și Nipru, teritoriul unde în prezent se află Podolia și Ucraina. (din lat. Basterna) [Dicționarul Academiei Regale Spaniole, 2003] Vezi definitia »
ALBINI, Septimiu (1861-1919, n. Șpring, jud. Alba), om politic și publicist român. Luptător pentru eliberarea românilor din Transilvania, redactor responsabil al ziarului „Tribuna” din Sibiu (din 1888), semnatar al „Memorandului” (1892). Vezi definitia »
CHEȚANI, com. în jud. Mureș, pe Mureș; 2.700 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z