Definita cuvantului șancru
ȘÁNCRU, șancre, s. n. Ulcerație a mucoasei sau a pielii, apărută la locul de pătrundere în organism a unor germeni infecțioși. – Din fr. chancre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șancru
CUMẮTRU, -Ă, cumetri, -e, s. m. și f. 1. Nașul sau nașa în raport cu părinții copilului botezat ori cu alte rude. 2. Termen de adresare la țară între bărbați și femei de aceeași vârstă (sau mai în vârstă). ♦ (În basme, în fabule) Termen de adresare în lumea animalelor. ♦ P. ext. (Fam.) Bărbat sau femeie. – Din sl. kŭmotra. Vezi definitia »
CÉDRU, cedri, s. m. Numele mai multor specii de arbori din familia pinaceelor, cu lemnul tare, cu ramurile orizontale (Cedrus). ♦ Lemnul acestor arbori, de culoare brună-gălbuie, rezistent, uleios, cu miros puternic, folosit în construcțiile navale, la fabricarea mobilelor, în sculptură. – Din fr. cèdre, lat. cedrus. Vezi definitia »
FELÍBRU s.m. Poet sau prozator aparținând școlii literare constituite de Mistral în Provence. [< fr. félibre]. Vezi definitia »
PENETROMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea penetrației bitumurilor, a unsorilor consistente etc. [< fr. pénétromètre]. Vezi definitia »
Pentru mai multa credibilitate ar trebui sa mariti numarul de cuvinte, de exemplu cu cuvantul de mai sus. Iar cuvantul va nu se scrie cu cratima, asa cum,doct, scrieti voi la raspuns. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z