Definita cuvantului șovăire
ȘOVĂÍRE, șovăiri, s. f. Faptul de a șovăi.Loc. adv. Fără șovăire = cu fermitate, cu hotărâre; dârz, neclintit. – V. șovăi.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu șovăire
ARHAIZÁRE s.f. Acțiunea de a arhaiza și rezultatul ei. ♦ Procedeu de folosire a cuvintelor, formelor fonetice sau gramaticale ieșite din uzul curent. [< arhaiza]. Vezi definitia »
PODZOLIZÁRE s.f. Procesul transformării unui sol în podzol. [Var. podzolire s.f. / după fr. podzolisation]. Vezi definitia »
MULTIPROGRAMÁRE s.f. (Cib.) Tehnică de exploatare a unui sistem de calcul prin care două sau mai multe programe dispun simultan de resursele unui calculator. [Et. incertă]. Vezi definitia »
CONGELÁRE, congelări, s. f. Acțiunea de a congela și rezultatul ei. ♦ Înghețare a soluțiilor apoase și a soluțiilor albuminoase dintr-un corp prin coborîrea artificială a temperaturii în vederea conservării mai îndelungate a unor produse alimentare. – V. congela. Vezi definitia »
MĂNĂSTÍRE, mănăstiri, s. f. Instituție religioasă cuprinzând o biserică și mai multe chilii unde trăiesc, potrivit unor reguli de viață austere, călugări sau călugărițe; p. restr. biserică a unei astfel de instituții religioase; locaș unde serviciul divin este oficiat de călugări. ◊ Expr. A (se) duce sau a (se) închide, a intra, a trimite, a băga, etc. la (o) mănăstire = a (se) călugări. [Var.: mânăstire, (înv.) monastire, s. f.] – Din sl. monastyrí. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z