Definita cuvantului flacon
FLACÓN, flacoane, s. n. Sticluță (închisă ermetic) în care se țin medicamente, parfumuri etc; conținutul unei asemenea sticluțe. – Din fr. flacon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu flacon
KAPRÓN s.n. v. capron. Vezi definitia »
ELERÓN s.n. Fiecare dintre aripioarele mobile prinse de aripile și de ampenajul avionului prin manevrarea cărora se realizează mișcările acestuia în zbor. [Pl. -oane. / < fr. aileron]. Vezi definitia »
MADIPOLÓN s. n. pânză fină de bumbac, pentru albituri. (< fr. madapolan, rus. madepolan) Vezi definitia »
TAMPÓN s.n. 1. Bucată mare de vată sau de tifon sterilizat care se aplică pe o rană pentru a opri o hemoragie. 2. (Tehn.) Disc metalic masiv, prevăzut cu un resort puternic, care primește șocurile dintre vagoanele de cale ferată, de tramvai etc. 3. Accesoriu de birou, format dintr-o placă recurbată pe care se așterne hârtie sugativă. 4. Substanță întrebuințată pentru împiedicarea unui anumit proces chimic. [< fr. tampon]. Vezi definitia »
MAGNETOFÓN s.n. Dispozitiv de înregistrare și de reproducere a sunetelor cu ajutorul unei benzi, al unei sârme de oțel sau al unui film cu substanță feromagnetică. [< germ. Magnetophon – nume comercial al fabricii „Telefunken”, cf. fr. magnétophone, cf. gr. magnes – magnet, phone – voce]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z