Definita cuvantului autohemoterapie
AUTOHEMOTERAPÍE, autohemoterapii, s. f. (Med.) Hemoterapie ieșită din uz, efectuată cu sângele pacientului. [Pr.: a-u-] – Din fr. autohémotherapie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu autohemoterapie
LOBÉLIE, lobelii, s. f. Plantă exotică din familia campanulaceelor, cu flori frumos colorate, din care se extrage lobelina (Lobelia inflata). – Din lat. Lobelia [inflata], numele științific al lobeliei. Vezi definitia »
HOMOFOBÍE, homofobii, 1. frica de homosexualitate sau frica de homosexuali 2. adversiunea ,dezaprobarea ,discriminarea ,ura fata de homosexualitate si fata de persoanele de aceasta orientare sexuala Homofobia poate fi clasificată drept un tip de xenofobie homo (același) și phobos (teamă). Radicalul homo nu trebuie confundat cu cuvântul latinesc homo (om). Vezi definitia »
ALITERÁȚIE, aliterații, s. f. 1. Procedeu stilistic care constă în repetarea aceluiași sunet sau a unui grup de sunete în cuvinte care se succedă. 2. (Med.) Repetare a unor sunete sau silabe în stări de puternică excitație psihică. – Din fr. allitération. Vezi definitia »
HIPOXEMÍE s.f. (Med.) Scădere a cantității de oxigen din sângele arterial. [Gen. -iei. / < fr. hypoxémie]. Vezi definitia »
UVOGRAFÍE s. f. Descriere științifică a soiurilor de struguri. – Din fr. uvographie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z