Definita cuvantului fotografia
FOTOGRAFIÁ, fotografiez, vb. I. Tranz. A fixa imaginea unui obiect, a unei persoane, a unui peisaj etc. pe o placă sau pe o hârtie fotografică sensibilă cu ajutorul unui aparat fotografic; a realiza o fotografie. [Pr.: -fi-a-] – Din fr. photographier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fotografia
neonatologia – specialitatea medicala care se ocupa cu studiul nou-nascutului sanatos, cu depistarea , diagnosticarea si tratarea bolilor specifice acestei grupe de varsta, precum si cu ingrijirea si protezarea pentru mentinerea in viata a nou-nascutului prematur. Vezi definitia »
DISOCIÁ vb. I. tr. A descompune o moleculă în atomi sau în grupuri de atomi. ♦ (Fig.) A despărți, a separa. [Pron. -ci-a, p.i. -iez, 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. dissocier, cf. lat. dissociare]. Vezi definitia »
PARODIÁ vb. I. tr. A face o parodie, a imita ceva cu intenția de a ridiculiza și de a obține efecte comice. [Pron. -di-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. parodier, it. parodiare]. Vezi definitia »
MUMIFIÁ vb. I. tr., refl. A (se) mumifica. [Pron. -fi-a. / < cf. fr. momifier]. Vezi definitia »
feliá (a ~) (a tăia felii) (-li-a) vb., ind. prez. 3 feliáză, 1 pl. feliém (-li-em); conj. prez. 3 să feliéze; ger. feliínd (-li-ind) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z