Definita cuvantului fotogramă
FOTOGRÁMĂ, fotograme, s. f. 1. Fotografie specială (luată din avion sau din puncte înalte), care îndeplinește condiția de a oferi o perspectivă centrală, pe baza căreia se pot face măsurători precise asupra obiectului a cărui imagine o reproduce și care se folosește mai ales în topografie și în cartografie. 2. Porțiune a unei pelicule cinematografice care conține o imagine (statică) completă. – Din fr. photogramme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fotogramă
sulimenitúră, sulimenitúri, s.f. (înv.) 1. fard, dres. 2. cinabru; culoare roșie obținută din cinabru. Vezi definitia »
prișcálă, prișcále, s.f. (reg.) 1. scândurică sau lopățică de brad (folosită în jocurile copiilor); (în construcții) de-a prișcala = numele unui joc de copii, în care un jucător este lovit pe spate cu prișcala, pentru a-l ghici pe cel care l-a lovit. 2. praștie. Vezi definitia »
HEMOLEUCOGRÁMĂ s.f. Analiză constituind notarea hematiilor și a leucocitelor. [< fr. hemo-léucogramme]. Vezi definitia »
GIÁCĂ, giace, s. f. Jachetă scurtă până în talie. [Var.: geácă s. f.] – Din giacăt (pronunțarea cuv. engl. jacket). Vezi definitia »
NÓXĂ s.f. Agent, factor care poate exercita o acțiune nocivă asupra organismului și care se răspândește în atmosferă în timpul procesului tehnologic. [< lat. noxa – vătămare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z