Definita cuvantului formulă
FORMÚLĂ, formule, s. f. 1. Enunț precis al regulii de urmat pentru efectuarea unei anumite operații; expresie precisă, generală și invariabilă a unei idei, a unei relații, a unei legi etc. (care se poate aplica mai multor cazuri particulare). ◊ Formulă de politețe = formă convențională de exprimare, consacrată prin uz, cu care te adresezi unei autorități sau unei persoane. ♦ Frază-tip folosită oral în anumite ocazii sau care, scrisă, cuprinde termenii expreși în care trebuie redactat un act, o sentință etc. 2. Relație alcătuită din litere, cifre și semne matematice, constituind o identitate în care unul dintre membri este considerat ca expresie a celuilalt sau ca regulă de urmat pentru a calcula valoarea celuilalt. 3. Expresie în simboluri chimice care reprezintă compoziția calitativă și cantitativă a moleculei unei substanțe. 4. Parolă. 5. Mijloc, soluție. – Din fr. formule, lat. formula.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu formulă
CONTRAARCATÚRĂ s. f. (arhit.) șir de arce mici, în același plan vertical și având cheile tangente la intradosul unui arc mai mare. (< fr. contre-arcature) Vezi definitia »
palușchíță, palușchíțe, s.f. (reg.) cățelușă. Vezi definitia »
LONGITUDINÁLĂ, longitudinale, s.f. – V. longitudinal (2) [DEX'98] Vezi definitia »
BIONÓZĂ s. f. tulburare a activității normale a unui organism produsă de un agent patogen viu. (< fr. bionose) Vezi definitia »
CORTICOSUPRARENÁLĂ adj. glandă ~ă (și s. f.) = glandă suprarenală ai cărei hormoni acționează asupra metabolismului substanțelor organice și minerale. (după fr. corticosurrénale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z