Definita cuvantului frapieră
FRAPIÉRĂ, frapiere, s. f. Vas special, de obicei de aluminiu (așezat pe un suport), folosit pentru răcirea cu gheață a băuturilor. [Pr.: -pi-e-] – Din frapa (după fructieră, supieră etc.).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu frapieră
TẤMPĂNĂ s. f. v. tâmpină. Vezi definitia »
a pune botul la savarină expr. (obs.) a practica cuniliția. Vezi definitia »
PSITACÓZĂ s.f. Boală infecțioasă a papagalilor, transmisibilă și omului. [< fr. psittacose, cf. gr. psittakos – papagal]. Vezi definitia »
FRÍCĂ, (rar) frici, s. f. Stare de adâncă neliniște și tulburare, provocată de un pericol real sau imaginar; lipsă de curaj, teamă, înfricoșare. ◊ Loc. adj. Fără frică = neînfricat; curajos. ◊ Loc. adv. Cu frică = cu teamă, temându-se. Fără (nici o) frică = cu curaj. Nici de frică = nicidecum, deloc, o dată cu capul. ◊ Expr. A băga (cuiva) frica în oase = a înfricoșa (pe cineva). A duce frica cuiva (sau a ceva) = a) a-i fi teamă de cineva sau de ceva; b) a-i fi teamă să nu i se întâmple cuiva ceva rău. A fi cu frica în spate (sau în sân) = a fi într-o continuă stare de neliniște, de teamă. A ști de frica cuiva = a asculta pe cineva, fiindu-i frică de el. – Cf. gr. phrikē. Vezi definitia »
popúștină s.f. (reg.) plată în cereale sau în bani, pe care o dau enoriașii preotului; lectical, poporoșag. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z