Definita cuvantului frauda
FRAUDÁ, fraudez, vb. I. Tranz. A săvârși o fraudă; a defrauda. [Pr.: fra-u-] – Din fr. frauder, lat. fraudare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu frauda
AFUNDÁ, afúnd, vb. I. 1. Tranz. și refl. A intra sau a face să intre într-un lichid sau într-o materie moale; a (se) cufunda, a (se) adânci, a (se) scufunda. 2. Refl. A pătrunde adânc; fig. a se pierde în depărtări, a dispărea. ♦ Fig. A se cufunda într-o acțiune. – Lat. affundare (< ad + fundum). Vezi definitia »
REDÁ, redáu, vb. I. Tranz. A da2 din nou cuiva un lucru, o situație etc.; a restitui. 2. Fig. A descrie, a exprima ceva prin viu grai, prin scris sau prin diverse mijloace artistice; a reproduce. – Din re- + da (dupa fr. redonner). Vezi definitia »
protipenda f. 1. boierimea țării compusă din 5 clase și din care se recrutau marii boieri ai Statului; 2. în special boierii din prima clasă care erau singurii care aveau dreptul de a purta barbă și ocupau cele mai înalte demnități ale Divanului Domnesc: să cate a lua o slujbă de oier din protipenda..., sa iea un ministerc Alecsandri V. boier Vezi definitia »
APREHENDÁ vb. tr. (rar) 1. a prinde, a pune mâna pe, a înhăța. 2. (fig.) a se neliniști înainte de ivirea unui pericol posibil, a se teme de... (< fr. appréhender, lat. apprehendere) Vezi definitia »
ELIDÁ vb. tr. a face o eliziune. (< fr. élider, lat. elidere, a scoate) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z