Definita cuvantului palindrom
PALINDRÓM, palindromuri, s. n. Grup de cuvinte sau cuvânt care poate fi citit de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga fără să-și piardă sensul; p. ext. joc distractiv constând în găsirea unui cuvânt care citit și normal și invers, să aibă fie același înțeles, fie, în al doilea caz, să dea un alt cuvânt. – Din fr. palindrome.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu palindrom
CONDÓM s. n. prezervativ. (< fr. condom) Vezi definitia »
FIBROADENÓM s. n. adenofibrom. (< fr. fibroadénome) Vezi definitia »
GENÓM, genomi (genoame), s. m. (n.) (Biol.) Grup de cromozomi, diferiți genetic, care formează o unitate. – Din fr. génome. Vezi definitia »
DOM s.n. 1. Catedrală de mari proporții; (p. rest.) cupola de deasupra unui edificiu monumental. 2. Structură geologică sau anatomică în formă de cupolă. ♦ Formă de cristal caracterizată prin existența a două fețe înclinate, simetrice. 3. Recipient montat în partea superioară a unei căldări orizontale cu aburi. [< fr. dôme, it. duomo, germ. Dom]. Vezi definitia »
PERIDRÓM s.n. Galerie, spațiu acoperit care înconjură o clădire la nivelul pământului și servește ca loc de plimbare. ♦ Spațiul exterior cuprins între peretele naosului și coloanele care înconjură un templu antic. [< fr. péridrome, cf. gr. peridromos]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z