Definita cuvantului panacod
PANACÓD, panacoade, s. n. Scândură de anumite dimensiuni, care se acoperă cu o cârpă curată și pe care se așază bucățile de aluat înainte de a fi introduse în cuptor; formă, tipar pentru aluat. – Din ngr. pinakotí.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu panacod
ZĂVÓD2, zăvozi, s. m. Câine mare (ciobănesc); dulău. – Et. nec. Vezi definitia »
NEMATÓD, nematozi, s. m. (Zool.; la pl.) Clasă de viermi cilindrici din încrengătura nematelminților, cu corpul lung și subțire (Nematoda); (și la sg.) vierme care face parte din această clasă. – Din fr. nématodes. Vezi definitia »
MACROPÓD, -Ă I. adj. (despre animale) cu picioare sau înotătoare lungi; (despre plante) cu pedunculi lungi. II. s. m. pl. specie de pești exotici viu colorați. (< fr. macropode/s/) Vezi definitia »
DROD, droade, 1.bucata de sarma, utilizata si pentru punerea in ratul porcilor pentru prevenirea scurmarii (acest cuvant este utiliazt pe scara larga in toata regiunea transilvaniei, sat sau oras toata lumea il utilizeaza, iar in dex nu apare, in schimb apar o multime de regionalisme din zona bucurestiului) Vezi definitia »
APRÓD, aprozi, s. m. 1. Dregător al curții domnești în Moldova și Țara Românească, cu atribuții (administrative, fiscale, juridice) variate. 2. Fecior de boier care slujea la curtea domnească. 3. Slujbaș care păzea sălile și introducea publicul în unele instituții. – Din magh. apród „paj, ucenic”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z