Definita cuvantului panamez
PANAMÉZ, -Ă, panamezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Panama. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Panamá. – Panamá (n. pr.) + suf. -ez.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu panamez
CHINÉZ2, -Ă, chinezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Chinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Chinei sau chinezilor2 (1), privitor la China sau la chinezi2; chinezesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de chinezi2 (1). [Pl. m. și chinejiChina (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
TIROLÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Tirol. II. adj., s. f. (model de rochie) din trei piese: o bluză albă, un fel de sarafan imprimat și un șorțuleț (alb). III. s. m. iodler (II). (< it. tirolese) Vezi definitia »
NEERLANDÉZ, -Ă, neerlandezi, -e, adj. (Rar) Olandez. ♦ (Sustantivat, f.) Limbă vorbită de olandezi și de flamanzi. – Din fr. néerlandais. Vezi definitia »
SINGAPORÉZ, -Ă, singaporézi, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a statului Singapore sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Singapore sau singaporezilor (1.), privitor la statul Singapore sau la singaporezi, originar din Singapore. (din Singapore (n. pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
GEODÉZ, -Ă s.m. și f. Specialist în geodezie. ♦ Tehnician care se ocupă cu măsurătorile geodezice. [< fr. géodèse]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z