Definita cuvantului paragat
PARAGÁT, paragate, s. n. Unealtă de pescuit marin, alcătuită dintr-un șir de cârlige cu nadă fixate de un odgon și folosită la pescuitul calcanului, al sturionilor etc. – Din tc. paragat.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paragat
SPRĂHUIÁT, -Ă, sprăhuiați, -te, adj. (Reg., adesea substantivat) Nebunatic, ușuratic. – V. sprăhui. Vezi definitia »
STRAT, straturi, s. n. 1. Material, substanță repartizată relativ uniform pe o suprafață de altă natură (pentru a o acoperi) sau între alte două suprafețe de altă natură (pentru a le despărți). 2. Fâșie compactă dintr-o materie, aflată în interiorul unei mase de natură diferită. ♦ Depozit de roci sedimentare sau metamorfice cu o compoziție relativ omogenă, care se găsește, sub forma unei pânze, între alte depozite. 3. Influență externă exercitată asupra unei limbi date. 4. Fig. Parte dintr-o clasă socială; categorie, pătură socială. 5. Fâșie de pământ, cu cărări pe margini, pe care se seamănă legume sau flori; fâșie de pământ împreună cu vegetația respectivă. 6. (Pop.) Culcuș, așternut pentru animale. 7. (Pop.) Pat, așternut pentru oameni. 8. Nume dat părții de jos pe care se reazemă unele obiecte sau unelte; postament. 9. Patul puștii. [Pl. și: strate] – Lat. stratum. Vezi definitia »
MOLÁT, -Ă, molați, -te, adj. (Despre parâme) Care a fost complet derulat. – V. mola. Vezi definitia »
smăcinát, smăcinátă, adj. (înv.) 1. fărâmițat; zdrobit; ruinat. 2. (despre dantură) cariat. 3. (fig.) agitat, tulburat. Vezi definitia »
PREGUSTÁT, -Ă, pregustați, -te, adj. (Înv. și reg.; despre băuturi, mâncăruri) Care a fost gustat înainte de consumare. – V. pregusta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z