Definita cuvantului paspoal
PASPOÁL, paspoaluri, s. n. Șiret (lat) sau fâșie îngustă de stofă, de mătase etc. aplicată ca garnitură la rochii, de-a lungul unei cusături, a unui buzunar etc. ♦ Bandă, de obicei din piele sau din material plastic, fixată la unele fețe de pantofi sau la diferite obiecte de marochinărie pentru a le întări marginile sau pentru a ascunde unele cusături și a crea un efect decorativ. [Pl. și: paspoale] – Din fr. passepoil.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu paspoal
INTERSTADIÁL, -Ă, interstadiale, s. n., adj. (Geol.) 1. S. n. Interval de climă mai caldă de durată relativă în cadrul unei glaciații, în timpul regresiunii ghețarilor; interstadiu. 2. Adj. Referitor la interstadial (1). [Pr.: -di-al] – Din germ. Interstadial, engl. interstadial. Vezi definitia »
SUPRAPONDERÁL, -Ă, supraponderali, -e, adj. Cu greutate peste media normală. – Supra- + ponderal. Vezi definitia »
CARICATURÁL, -Ă adj. De caricatură, privitor la caricatură. [Cf. fr. caricatural]. Vezi definitia »
ACTUÁL, -Ă I. adj. care se petrece în prezent; contemporan; la ordinea zilei. II. s. n. holocen. (< fr. actuel, lat. actualis) Vezi definitia »
TRICOCEFÁL, tricocefali, s. m. Vierme parazit care trăiește în intestinul gros al omului infestat și al calului, hrănindu-se cu sângele lor (Trichuris trichiura). – Din fr. trichocéphale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z