Definita cuvantului patagonez
PATAGONÉZ, -Ă, patagonezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază (amerindiană) a Patagoniei sau este originară de acolo; patagon (1). 2. Adj. Care aparține Patagoniei sau patagonezilor (1), privitor la Patagonia sau la patagonezi; originar din Patagonia; patagon (2). – Patagonia (n. pr.) + suf. -ez.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu patagonez
SINGAPORÉZ, -Ă, singaporézi, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a statului Singapore sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Singapore sau singaporezilor (1.), privitor la statul Singapore sau la singaporezi, originar din Singapore. (din Singapore (n. pr.) + suf. -ez) Vezi definitia »
scoțéz, -ă, adj. (înv.) care aparține Scoției sau scoțienilor; privitor la aceștia; scoțian. Vezi definitia »
IROCHÉZ, -Ă, irochezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte sau este originară dintr-o uniune de triburi indiene din nordul S.U.A. și din Canada. 2. Adj. Care aparține irochezilor (1), privitor la irochezi. – Din fr. iroquois. Vezi definitia »
PECHINÉZ s.m. Câine cu botul scurt și turtit, cu picioarele scurte și cu părul lung și moale. [Cf. fr. pékinois]. Vezi definitia »
rutéz adv. – Din nou, iarăși. Origine necunoscută. Este cuvînt înv. (sec. XVI) care a vrut să fie interpretat prin intermediul lat. rursus + item (Giuglea, Dacor., I, 250); prin retrorsum (Bogrea, Dacor., III, 736), sau prin rursus + te(n)sus (Densusianu, GS, VII, 277). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z