Definita cuvantului patron
PATRÓN2, -OÁNĂ, patroni, -oane, subst. 1. S. m. și f. Proprietar al unei întreprinderi. 2. S. m. (În Roma antică) Patrician roman, considerat în raport cu liberții săi. 3. S. m. și f. Sfânt socotit protector al unei persoane, al unei corporații sau al unei comunități care îi poartă numele; zi calendaristică în care se prăznuiește un sfânt și pe care o serbează cei care poartă numele acelui sfânt. ♦ Ocrotitor, protector. – Din lat. patronus, germ. Patron, fr. patron.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu patron
CAPIȘÓN s.n. 1. Un fel de glugă (de lână tricotată sau confecționată din stofă groasă) având unul sau două colțuri. 2. (Constr.) Apărătoare la coșul de fum. [Var. capșon, capușon s.n. / < fr. capuchon]. Vezi definitia »
CANNON [kænən], Annie Jump (1863-1941), astronom american. Cercetări de spectroscopie spelară. A descoperit c. 300 de stele variabile și a alcătuit un catalog cu c. 300.000 de spectre stelare. Vezi definitia »
MEZOCOLÓN s. n. pliu peritoneal care leagă colonul3 cu peretele abdominal posterior. (< fr. mésocôlon) Vezi definitia »
HOCHETÓN s.n. (Ist.) Vestă de pânză groasă pe care o purtau ostașii și mai ales arcașii medievali. [< fr. hoqueton]. Vezi definitia »
HIMÁTION s.n. (Ant.) Mantie grecească amplă care se purta prinsă cu o agrafă pe piept sau pe umăr. [Pron. -tion. / < fr., gr. himation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z