Definita cuvantului păstra
PĂSTRÁ, păstrez, vb. I. Tranz. 1. A ține la loc sigur, păzind cu grijă, a pune bine; a ține în bună stare, a avea grijă, a pune bine; a ține în bună stare, a avea grijă de...; a ține în posesiunea sa. ♦ Spec. A conserva alimentele în bună stare, ferindu-le de alterare. ♦ A respecta, a nu călca, a nu viola (legi, norme de conduită, angajamente etc.) 2. A menține, a face să dureze. ◊ Loc. vb. A păstra tăcere(a) = a tăcea; a nu se destăinui. ◊ Expr. A (-și) păstra calmul (sau sângele rece) = a rămâne calm. A păstra amintirea (cuiva sau a ceva) sau a păstra (pe cineva sau ceva) în amintire (sau în inimă, în minte, în suflet) = a) a nu uita niciodată (pe cineva sau ceva); b) a oglindi, a reflecta (ceva din trecut). ♦ Refl. A rămâne, a se menține. 3. A nu divulga, a nu destăinui (secrete, taine etc.). 4. A pune ceva deoparte, a-și rezerva pentru altă ocazie sau pentru un anumit scop. – Din bg. pastrja.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu păstra
DECLORURÁ vb. tr. a îndepărta clorurile din unele substanțe organice. (< fr. déchlorurer) Vezi definitia »
NICOCHERÁ, nicocherale, s. f. (Înv.) Stăpână a casei; p. ext. doamnă, cucoană. ♦ Amantă. – Din ngr. nikokerá. Vezi definitia »
ciurá, ciuréz, vb. I (înv.) 1. a trece prin ciur, a cerne cu ciurul. 2. a broda, a chindisi cu găurele. Vezi definitia »
ÚLTRA2 adj. inv. (Fam.) 1. Care se referă la grupuri (politice etc.), ideologii sau persoane aparținând extremei dreapte. 2. Care se referă la grupuri, ideologii sau persoane care se manifestă prin opinii sau acțiuni extremiste. [DRAE; în DOOM 2] Vezi definitia »
a umbla pantaraura expr. a hoinări, a vagabonda. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z