Definita cuvantului pedagogic
PEDAGÓGIC, -Ă, pedagogici, -ce, adj. Care se referă la pedagogie, care aparține pedagogiei. ◊ Consiliu pedagogic = organ consultativ (format din profesori) care funcționează în cadrul unei instituții de învățământ și care are diverse sarcini legate de bunul mers al instituției respective. ♦ Care corespunde cerințelor și normelor pedagogiei, care respectă regulile pedagogiei; educativ. – Din fr. pédagogique, germ. pädagogisch.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pedagogic
ERÚCIC adj. acid ~ = acid nesaturat în gliceride și în uleiul din semințele de rapiță și de muștar. (< engl. erucic) Vezi definitia »
MECANO-CHÍMIC, -Ă, mecano-chimici, -ce, adj. (Rar) Care se referă la un procedeu combinat, folosind mijloace mecanice și reacții chimice. – Mecano- + chimic. Vezi definitia »
ENDOTORÁCIC, -Ă adj. din interiorul toracelui. (< fr. endothoracique) Vezi definitia »
CENOZOIC, eră care include ultimele 65 de mil. de ani, între sfîrșitul Cretacicului și Actual. Asociații de floră și faună ale C. prezintă caractere asemănătoare celor din prezent. În C. a continuat desfășurarea ciclului geotectonic alpin care a condus, prin faze tectogenetice succesive, la consolidarea unor noi catene orogenetice și la realizarea configurației geografice actuale. Sin.: Cainozoic, Neozoic. Vezi definitia »
NUVELÍSTIC, -Ă adj. Care aparține nuvelei, privitor la nuvelă; de nuvelă. [Cf. germ. novellistisch]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z