Definita cuvantului peisaj
PEISÁJ, peisaje, s. n. 1. Parte din natură care formează un ansamblu artistic și este prinsă dintr-o singură privire; priveliște; aspect propriu unui teritoriu oarecare, rezultând din combinarea factorilor naturali cu factorii creați de om. 2. Gen de pictură sau de grafică având ca obiect reprezentarea cu precădere a priveliștilor din natură; (concr.) tablou, fotografie care reprezintă un peisaj (1). 3. Descriere, reprezentare a naturii în opere literare; compoziție literară descriptivă. [Pr.: pe-i-.Var.: peiságiu s. n.] – Din fr. paysage, it. paessagio.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu peisaj
TRAFORÁJ s.n. Decupare de piese sau de figuri artistice dintr-o placă subțire de lemn, cu o pânză de ferăstrău foarte îngustă și subțire; traforare. ♦ Uneltele folosite pentru traforare. ♦ Piesă traforată. [< trafora]. Vezi definitia »
ELAGÁJ, elagaje, s. n. Operație de îndepărtare a crăcilor din partea inferioară a tulpinii arborilor, aplicată în exploatările forestiere; elagare. – Din fr. élagage. Vezi definitia »
SABORDÁJ s. n. 1. sabordare. 2. găurire a corpului unei nave scufundate pentru a scoate încărcătura la suprafață. (< fr. sabordage) Vezi definitia »
PICLÁJ s. n. tratare a pieilor cu o soluție acidă și cu clorură de sodiu înainte de tăbăcire; piclare. (< fr. picklage) Vezi definitia »
MARMORÁJ s.n. Desen colorat care imită marmura, imprimat pe hârtie. [< marmora]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z