Definita cuvantului penetrație
PENETRÁȚIE, penetrații, s. f. 1. Pătrundere în adâncime sau până în partea opusă; întrepătrundere a două corpuri sau a două suprafețe care se intersectează, penetranță. 2. Pătrundere, infiltrare. extindere sau circulație în spațiu. ◊ Arteră de penetrație = arteră de circulație prin care se pătrunde într-o localitate. – Din fr. pénétration.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu penetrație
frenghíe, frenghíi, s.f. (înv.) 1. țesătură de mătase de calitate superioară, înflorată sau ornamentată cu fire de aur sau de argint; brocart purpuriu. 2. brâu îngust și lung. Vezi definitia »
DIAGRAFÍE s. f. 1. arta de a desena cu ajutorul diagrafului. 2. înregistrare grafică a variației valorilor unor mărimi caracteristice. (< fr. diagraphie) Vezi definitia »
HIPNOPEDÍE s.f. Totalitatea procedeelor menite să transmită cunoștințe în timpul somnului cu ajutorul unor aparate fotografice. [Gen. -iei. / < fr. hypnopédie, it. ipnopedia, cf. gr. hypnos – somn, paideia – educație]. Vezi definitia »
EPITAXÍE s. f. 1. proces fizico-chimic de creștere a unui strat monocristalin pe un suport de asemenea cristalin. 2. (electron.) metodă de dopaj care încorporează impuritățile pe un cristal de germaniu sau de siliciu. (< fr. épitaxie) Vezi definitia »
ALOESTEZÍE s. f. transferare a unei senzații în regiunea corespunzătoare simetrică. (< fr. alloesthésie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z