Definita cuvantului azi
AZI adv. 1. În ziua de fața, în ziua care e în curs; astăzi. ◊ Azi noapte = în noaptea care tocmai a trecut. ♦ (Substantivat, m. invar.) Ziua care e în curs. ♦ (În corelație cu „mâine”) a) Zi cu zi, zi după zi. b) Când..., când. ◊ Expr. De ieri până azi = într-un timp neașteptat de scurt. Ba azi, ba mâine, exprimă ideea de amânare continuă. Azi-mâine = în curând, zilele acestea; astăzi-mâine. A trăi de azi pe mâine = a trăi necăjit, strâmtorat, în sărăcie. (Rar) Cu azi cu mâine = încet-încet. 2. În epoca prezentă, în timpul sau în vremea de acum. – Lat. hac die.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu azi
SUPRAÎNCĂLZÍ vb. I. tr. (Tehn.) A încălzi un material la o temperatură mai înaltă decât cea necesară producerii unui anumit fenomen sau proces. [< supra- + încălzi, după fr. surchauffer]. Vezi definitia »
nemiezí, nemiezésc, vb. IV (reg.) a lăsa să se odihnească la ora prânzului. Vezi definitia »
probozí (probozésc, probozít), vb. – A certa, a mustra, a dojeni. Var. (îm)probozi, pobrozi, probăzi, pobrăzi. Sl., cf. sb. preobrazati „a reforma, a transforma”; după Tiktin din sl. poobrazati „a reprezenta”. În Mod., rar. – Der. probozeală, s. f. (mustrare, dojană); probăzitură, s. f. (insultă). Vezi definitia »
vezi definitia adjectivului Mișto, inseamna acelasi lucru. Vezi definitia »
STERPEZÍ vb. IV v. strepezi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z