Definita cuvantului azil
AZÍL, aziluri, s. n. 1. Loc unde cineva găsește ocrotire, adăpost, refugiu. ◊ Drept de azil = drept de a se stabili pe teritoriul altei țări, de care se bucură în virtutea legii un refugiat politic. 2. Instituție de asistență socială pentru întreținerea bătrânilor, infirmilor, copiilor orfani etc. – Din fr. asile, lat. asylum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu azil
BARÍL, barili, s. m. Unitate de măsură pentru volume, întrebuințată, în special în S.U.A. și în Anglia, pentru produsele petroliere. – Fr. baril. Vezi definitia »
CAPÁBIL, -Ă adj. 1. înzestrat; destoinic; valoros. ◊ apt, potrivit, în stare de a face ceva. 2. (jur.) care are capacitate civilă. (< fr. capable, lat. capabilis) Vezi definitia »
PREALÁBIL, -Ă adj. care trebuie zis, făcut etc. înainte de începerea unei acțiuni principale, înainte de a trece la ceva. ◊ care precedă, anterior; anticipat. ◊ (adv.) în ~ = mai întâi, mai înainte de... (< fr. préalable) Vezi definitia »
FRECVENTÁBIL, -Ă adj. care poate fi frecventat. (< fr. fréquentable) Vezi definitia »
CAROSÁBIL, -Ă adj. (Despre drumuri, șosele etc.) Care permite circulația vehiculelor; pe care merg vehiculele. ◊ Parte carosabilă (și s.n.) = parte a unei șosele sau a unei străzi rezervată circulației vehiculelor. [< fr. carrossable]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z