Definita cuvantului rodeo
RODÉO s. n. 1. Serbare organizată cu ocazia marcajului animalelor în unele regiuni din America. 2. Întrecere sportivă în care un călăreț trebuie să încalece și să se mențină, fără șa, cât mai mult pe un cal sau un taur nedomesticit. [Pr.: -de-o] – Din sp. rodeo, fr. rodéo.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rodeo
pârleo formă verbală în expr. v. PÂRLEA (În expr.) Ține-te (sau tunde-o, întinde-o) pârleo! sau să te cam mai duci pârlea! ori du-te pârlii! = aleargă cât poți de tare (ca să n-o pățești); pleacă! să nu te mai văd! [DEX '98] Vezi definitia »
AMEDEO, numele mai multor conți și duci de Savoia. Mai importanți: 1. A. VI (supranumit Contele verde) (1343-1383). A condus o expediție cruciată antiotomană în Pen. Balcanică în 1366 și a intrat în conflict și cu Dobrotici. 2. A. de Savoia, rege al Spaniei (1870-1873). Fiul lui Victor Emmanuel II, regele Italiei. Silit să abdice din cauza dezordinii iscate de al treilea război carlist. Vezi definitia »
MÉTEO adj. invar. (Fam.) Meteorologic. [< meteo(rologic)]. Vezi definitia »
FIVE O'CLOCK (Pron.: faivă clóc) s. n. ceai, însoțit de o gustare, care se ia la ora cinci după-amiază. ♦ petrecere făcută după-amiaza, în jurul orei cinci. (< engl. five o'clock) Vezi definitia »
ALVEO- elem. alveol(o)-. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z