Definita cuvantului asceză
ASCÉZĂ s. f. Ascetism; p. ext. ansamblu de exerciții fizice și spirituale (considerate purificatoare) practicate de unii călugări. – Din fr. ascèse.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu asceză
POȘÉTĂ s.f. 1. Geantă mică de piele etc. în care femeile își țin diferitele obiecte mărunte de toaletă etc. 2. Plic confecționat din material transparent, în care se montează mărcile poștale neobliterate în albume. [< fr. pochette]. Vezi definitia »
garderóbă (garderóbe), s. f.1. Dulap de haine. – 2. Loc special la teatre, localuri publice etc. unde se lasă în păstrare paltoane, pălării etc. – Var. garderob, garderop, (vulg.) gardirop. Fr. garderobe.Der. garderobieră, s. f. (femeie care are în grijă o garderobă publică sau de teatru). Vezi definitia »
NEADERÉNȚĂ, neaderențe, s. f. 1. Lipsă de aderență la un partid, la o mișcare, la o asociație etc. 2. Imposibilitate de a adera (2). [Pr.: ne-a-] – Ne- + aderență (după engl. non-adherence). Vezi definitia »
lăurúșcă (reg.) (lă-u-) s. f., g.-d. art. lăurúștei; pl. lăurúște Vezi definitia »
MONOZAHARÍDĂ, monozaharide, s. f. Substanță din clasa hidraților de carbon, care poate fi obținută prin hidroliza zaharurilor și care nu se poate desface în zaharide mai simple. – Din fr. monosaccharide. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z