Definita cuvantului animalier
ANIMALIÉR, -Ă, animalieri, -e, adj. 1. Care se referă la animale, de animal. 2. (Despre opere de artă) Care reprezintă animale; (despre artiști) care înfățișează animale în operele lor. [Pr.: -li-er] – Din fr. animalier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu animalier
KÁISER s.m. v. kaizer1. [DEX'98] Vezi definitia »
TRICOPTÉR, tricoptere, s. n. (La pl.) Ordin de insecte caracterizate prin aripile mari acoperite cu peri sau cu mici solzișori, ale căror larve trăiesc în apă și își construiesc un fel de căsuțe, cilindrice sau conice, din resturi vegetale, nisip și pietricele; (și la sg.) insectă care face parte din acest ordin. – Din fr. tricoptères. Vezi definitia »
MEZOMÉR, -Ă adj. (despre substanțe) în stare de mezomerie. ♦ structură ~ă = structură ipotetică, asemănătoare structurii electronice a unor substanțe. (< fr. mésomère) Vezi definitia »
NÓRTHER s.n. (Met.) Invazie de aer polar, cu vânturi puternice și persistente, care se deplasează spre sudul S.U.A., spre Marea Caraibilor și America Centrală. [Pl. northers. / < engl. norther]. Vezi definitia »
VOMÉR, vomere, s. n. Os lat nepereche care alcătuiește scheletul osos al nasului și care desparte fosele nazale. – Din fr. vomer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z