Definita cuvantului antenă
ANTÉNĂ, antene, s. f. 1. (Adesea fig.) Fiecare dintre cele două firișoare mobile care se află la capul unor insecte, al crustaceelor și al miriapodelor și care servește ca organ de simț. 2. Conductă sau ansamblu de conducte electrice aeriene care formează un circuit electric (folosit în radiocomunicații). ◊ Antenă colectivă sau de bloc = antenă (combinată) cu echipament electronic adecvat pentru asigurarea recepției radio sau de televiziune la mai mulți abonați asociați. Antenă de cameră = antenă de recepție situată în interiorul încăperii în care se află radioul sau televizorul. Antenă încorporată = antenă inclusă în caseta radioului. 3. Bară lungă și mobilă prinsă transversal de catarg, spre a ține o parte din pânzele unei corăbii. 4. (Fam.; adesea la pl.) Sursă de informații. – Din fr. antenne, lat. antenna.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu antenă
saráci-báșă s.m. (înv.) mai mare peste rândașii de la serai sau peste cei de la curtea domnilor români; rândaș-șef. Vezi definitia »
HIGROFÍTĂ, higrofite, adj.f., s. f. (Plantă) care se dezvoltă normal când substratul (2) pe care vegetează are o mare umiditate. – Din fr. hygrophyte. Vezi definitia »
CVINTESÉNȚĂ s. f. v. chintesență. Vezi definitia »
GHILEÁLĂ, ghileli, s. f. (Reg.) Faptul de a ghili; ghilit1. – Ghili + suf. -eală. Vezi definitia »
INERÁNȚĂ s.f. (Liv.) Principiu romano-catolic care susține infailibilitatea textului biblic. [< it. inerranza]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z