Definita cuvantului antic
ANTÍC, -Ă, antici, -ce, adj., s. m. și f. I. Adj. 1. Care a existat în trecutul îndepărtat sau datează de atunci. ♦ Care aparține popoarelor din antichitate sau este caracteristic diferitelor aspecte ale culturii sau ale civilizației lor. 2. În genul creațiilor din antichitate. Stil antic. II. S. m. și f. Persoană aparținând popoarelor din antichitate. III. S. f. (Înv.) Obiect de artă din antichitate. [Acc. și: ántic] – Din fr. antique, lat. antiquus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu antic
APERIÓDIC, -Ă, aperiodici, -e, adj. (Despre sisteme fizice) Care nu prezintă periodicitate din cauza amortizării. – Fr. apériodique. Vezi definitia »
KILOMÉTRIC, -Ă kilometrici, -ce, adj. Care se referă la kilometru, de kilometru, care indică kilometri. ◊ Fig. Foarte lung, interminabil. (sil. -tric) [Scris și: chilometric] – Din fr. kilométrique. Vezi definitia »
RADIOGEOLÓGIC, -Ă, radiogeologici, -ce, adj. Referitor la radiogeologie, de radiogeologie. [Pr.: -di-o-ge-o-] – Radio1- + geologie. Vezi definitia »
NABÓINIC, naboinici, s. m. (Reg.) Instrument cu care se bat, spre a se fixa, parii carmacelor în fundul apei. – Din năboi1 + suf. -nic. Vezi definitia »
AMAURÓTIC, -Ă, amaurotici, -ce, adj. 1. Care ține de amauroză; propriu amaurozei. 2. (și substantival) Care este bolnav de amauroză. – Din fr. amaurotique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z