Definita cuvantului anticoagulant
ANTICOAGULÁNT, -Ă, anticoagulanți, -te, adj., s. m. (Medicament) care împiedică coagularea. [Pr.: -co-a-] – Din fr. anticoagulant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu anticoagulant
FLAGRÁNT, -Ă, flagranți, -te, adj. Care sare în ochi; izbitor, evident. ◊ Flagrant delict = infracțiune descoperită în momentul savârșirii ei sau înainte ca efectele ei să se fi consumat. – Din fr. flagrant. Vezi definitia »
SANGVINOLÉNT, -Ă, sangvinolenți, -te, adj. 1. Amestecat cu sânge, care conține sânge. 2. De culoarea sângelui; sângeriu. [Var.: sanghinolént, -ă, sanguinolént, -ă adj.] – Din fr. sanguinolent, lat. sanguinolentus. Vezi definitia »
ROTAPRÍNT, rotaprinturi, s. n. Mașină de imprimat de format mic, cu un tipar special, folosită mai ales pentru multiplicarea unor tipărituri de tiraj redus (circulare, formulare etc.) ♦ Procedeu de tipar monocrom în care cerneala se transmite de pe forma de imprimare (o foaie de aluminiu având textul trecut cu ajutorul mașinii de scris) pe o suprafață de cauciuc și apoi pe hârtie. – Din engl. rotaprint. Vezi definitia »
HETERODÓNT, -Ă adj. (Despre unele animale) Care are dinții diferențiați (în incisivi, canini, premolari și molari). // s.n.pl. Ordin de lamelibranhiate cu dinți diferențiați; (la sg.) animal din acest ordin. [Var. eterodont, -ă adj. / < germ. hétérodont, cf. gr. heteros – altul, odous – dinte]. Vezi definitia »
ROTACIZÁNT, -Ă adj. care prezintă rotacism. (< fr. rhotacisant) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z