Definita cuvantului babord
BABÓRD, baborduri, s. n. Partea stângă a unei nave după direcția înaintării. ◊ Marginea din stânga a fuzelajului unei nave aeriene (privind în direcția de zbor). – Din fr. bâbord.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu babord
SAVOIÁRD, -Ă, savoiarzi, -de, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Savoiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Savoiei sau savoiarzilor (1), privitor la Savoia sau la savoiarzi, originar din Savoia. [Pr.: -vo-iard] – Din fr. savoyard. Vezi definitia »
BARNARD, Christian (1922-2001), chirurg din Rep. Africa de Sud. A realizat primele transplanturi de inimă la om (3 dec. 1967 și 2 ian. 1968), peste o mie de operații pe cord, numeroase transplanturi de organe. Vezi definitia »
IARD s.m. Măsură englezească de lungime, egală cu 0,9144 m. [Scris și yard. / < engl. yard]. Vezi definitia »
PANÁRD, -Ă adj. (Despre cai) Ale cărui picioare posterioare sunt îndreptate de la genunchi în afară. [< fr. panard]. Vezi definitia »
DEZACÓRD s. n. lipsă de acord, de armonie; neînțelegere, diferend, disensiune. ◊ (gram.) lipsa acordului între cuvinte legate prin raporturi de determinare. (< fr. désaccord) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z