Definita cuvantului apical
APICÁL, -Ă, apicali, -e, adj. 1. (Anat., Med.) Care este situat la vârful, la extremitatea unui organ. 2. (Despre consoane) Articulat prin apropierea vârfului limbii de dinți, de alveole, de bolta palatului. – Din fr. apical.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu apical
chefál (chefáli), s. m. – Specie de pește marin (Mugil cephalus). – Mr. chefal. Ngr. ϰέφαλος (Cihac, II, 645; Gáldi 163); cf. alb. kjefëlj (Meyer 221), tc., bg. kefal, rut. kefalĭ (Vasmer 553). Vezi definitia »
VERTEBRÁL, -Ă, vertebrali, -e, adj. Care ține de vertebre, privitor la vertebre, alcătuit din vertebre; de sau din vertebre. – Din fr. vertébral. Vezi definitia »
Metrosexual – bărbat heterosexual sau de altă orientare sexuală care are un simț estetic puternic și este preocupat de imaginea lui, mai ales în domeniul modei. -care cultivă o grijă excesivă pentru propria persoana si o obsesie a calitații pentru tot ce il inconjoară. Termenul „metrosexual” este format din cuvintele „metro”, de la cuvântul „metropolitan” (urban) și „sexual” și nu are nimic în comun cu orientarea sexuală în ciuda asemănari cu termeni ca „homosexual”, „bisexual” sau „heterosexual”. Vezi definitia »
Animal domestic ; Capra la sport ( De sarit ; ) Jocul „sar capra ” Vezi definitia »
BOTRIOIDÁL ({s} gr. botrys „ciorchine” + eidos „aspect”) adj. (Despre forma unui agregat mineral) Asemănătoare unui ciorchine de strugure (ex.: depozite colomorfe – hematit, opal – rezultate prin consolidarea unor geluri). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z