Definita cuvantului velicorus
VELICORÚS, -Ă, velicoruși, -se, s. m. și f. Persoană care face parte din ramura cea mai numeroasă a poporului rus. – Din rus. velikorus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu velicorus
BLÓCHAUS, blochausuri, s. n. (Rar) Bloc (3). – Din germ. Blockhaus. Vezi definitia »
FÚNGUS s. n. 1. clasă de organisme vegetale inferioare fără clorofilă, din care fac parte paraziții micotici; fungi2. 2. denumire dată tumorilor cu aspect de ciuperci. (< lat. fungus, fr. fongus) Vezi definitia »
INDÚS, -Ă, induși, -se, adj., s. n. 1. Adj. (Despre fenomene fizice) Care este produs sau influențat de un alt proces fizic cu care evoluează concomitent. ♦ (Despre tensiuni electromotoare și curenți electrici) Care se produce prin inducție electromagnetică. 2. S. n. Parte componentă a unui sistem electromagnetic în care se produc tensiunile electromotoare induse de câmpul magnetic al inductorului. – V. induce. Vezi definitia »
RÍCTUS s.n. Strâmbătură a gurii provocată de o contracție a mușchilor feței sau de un râs forțat. [< fr., lat. rictus]. Vezi definitia »
PÁNUS s. n. (Med.) 1. Vascularizație anormală a unei membrane, însoțită de formare de țesut conjunctiv. 2. Adenită nesupurată. – Din fr. pannus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z