Definita cuvantului apocalips
APOCALÍPS s. n. Parte din Noul Testament în care este înfățișat în chip alegoric sfârșitul lumii; sfârșitul lumii în religia creștină. [Var.: apocalípsă s. f.] – Din fr. apocalypse, lat. apocalypsis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu apocalips
WARCÓPS s. n. țeavă pe care se deapănă firul textil. (< fr., engl. warcops, germ. Warkops) Vezi definitia »
FÓRCEPS, forcepsuri, s. n. Instrument de obstetrică în formă de clește, care servește, în cazul nașterilor grele, la scoaterea copilului viu din pântecele mamei. – Din fr. forceps. Vezi definitia »
CLIPS, clipsuri, s. n. 1. Obiect de podoabă (agrafă, broșă, cercel) care se prinde cu un fel de clapă sau cu un ac cu arc. 2. Piesă formată din două elemente, care se asamblează și se desfac cu ușurință. – Din germ. Klips. Vezi definitia »
RIPS, ripsuri, s. n. Țesătură de bumbac sau de mătase, cu dungi paralele și înguste, în relief, folosită pentru tapisarea mobilelor și pentru confecționarea unor obiecte de îmbrăcăminte. – Din germ. Rips. Vezi definitia »
cleps s.m. (reg.) 1. băț scurt, ascuțit la amândouă capetele pentru jocul copiilor; țurcă, climpuș. 2. cui de lemn; scăfuș, sânzău, sfac, renghe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z