Definita cuvantului antropolatrie
ANTROPOLATRÍE s. f. Dragoste exagerată pentru oameni (reflex al unei erezii creștine). – Din ngr. anthropolatría.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu antropolatrie
MONARHÍE s. f. 1. formă de guvernare în care puterea supremă în stat aparține monarhului și se transmite ereditar. 2. stat monarhic. (< ngr. monarhia, lat. mo-narchia, germ. Monarchie, fr. monarchie) Vezi definitia »
PERFÚZIE s.f. Introducere picătură cu picătură a sângelui sau a unei substanțe medicamentoase în arteră sau în venă în scop terapeutic. [Gen. -iei. / < fr. perfusion, cf. lat. perfusio]. Vezi definitia »
SEISMOGRAFÍE s.f. Totalitatea procedeelor de întrebuințare a seismografului. [Pron. se-is-, gen. -iei. / < fr. séismographie]. Vezi definitia »
siníe (-íi), s. f.1. Măsuță rotundă și joasă. – 2. Tavă, platou rotund. – Mr. sinie. Tc. sini (Șeineanu, II, 323; Lokotsch 1913), cf. ngr. σινίον (Murnu 51), alb. sini, sb., bg. sinija. Vezi definitia »
SATURÁȚIE s. f. 1. Stare a unui compus chimic care nu mai conține valențe libere și deci nu mai poate adiționa alte elemente în molecula lui; stare a unei soluții în care nu se mai poate dizolva o nouă cantitate din substanța dizolvată; stare a unui mediu gazos în care nu se mai poate evapora o nouă cantitate dintr-un anumit lichid; stare a unui sistem chimic, fizic sau tehnic pentru care o anumită mărime caracteristică a atins valoarea ei maximă. ◊ Loc. adv. Până la saturație = a) până la completarea tuturor valențelor libere; b) fig. la nivelul de la care cineva nu mai poate suporta. 2. Stare de intensitate maximă a unui fenomen, satisfacere maximă a cuiva; p. ext. plictiseală, oboseală, dezgust care decurge dintr-o astfel de stare. – Din fr. saturation, lat. saturatio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z