Definita cuvantului electromagnetic
ELECTROMAGNÉTIC, -Ă, electromagnetici, -ce, adj. Privitor la electromagnetism, bazat pe electromagnetism. ◊ Câmp electromagnetic = regiune din spațiu în care se pot exercita acțiuni asupra purtătorilor de sarcină electrică sau asupra magneților, având două componente interdependente, și anume câmpul electric și câmpul magnetic. – Din fr. électromagnétique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu electromagnetic
navárhic, -ă, adj. (înv.) care aparține navarhului sau navarhiei. Vezi definitia »
BÁRIC, -Ă adj. Referitor la presiunea atmosferică. ◊ Repartiție barică = repartiția presiunii atmosferice la suprafața Pământului. [< fr. barique]. Vezi definitia »
ACROMÁTIC, -Ă adj. Care nu se colorează cu diferiți coloranți. ♦ (Despre instrumente optice) Care dă imagini fără irizații; care nu descompune razele de lumină în culorile lor componente. [< fr. achromatique, cf. gr. a – fără, chroma – culoare]. Vezi definitia »
SIC1 adv. Cuvânt care înseamnă „așa”, scris, de obicei între paranteze (adesea urmat de semnul exclamării) și folosit ca indicație pentru ca cititorii să știe că o greșeală dintr-un text reprodus aparține originalului, adică autorului respectiv, și nu comentatorului. – Cuv. lat. Vezi definitia »
PROFILÁCTIC, -Ă adj. care apără organismul de boli; preventiv. (< fr. prophylactique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z