Definita cuvantului araliacee
ARALIACÉE, araliacee, s. f. (La pl.) Familie de arbori și arbuști, rar de plante erbacee, cu frunze adânc lobate sau compuse, cu flori actinomorfe în umbele și cu fruct bacă sau drupă; (și la sg.) plantă din această familie. [Pr.: -li-a-] – Din fr. araliacées.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu araliacee
HIRUDINÉE s.n.pl. Clasă de anelide având ca tip lipitoarea; (la sg. hirudineu) animal din această clasă; lipitoare. [Pron. -ne-e, sg. invar. / < fr. hirudinées, cf. lat. hirudo – lipitoare]. Vezi definitia »
AMENORÉE s. f. Absență fiziologică a ciclului menstrual, în timpul sarcinii, al alăptării, sau patologică, pricinuită de o insuficiență ovariană sau hipofizară. – Din fr. amenorrhée. Vezi definitia »
ALÉE, alei, s. f. 1. Drum într-un parc, într-o grădină etc. așternut cu nisip sau cu prundiș și mărginit de arbori sau de flori. ♦ Stradă plantată cu arbori; stradă îngustă și scurtă, intrare. ♦ Fâșie dintr-o arteră largă de circulație, având destinații speciale. 2. Înșiruire pe două rânduri de elemente arhitecturale de același fel. – Fr. allée. Vezi definitia »
FLORIDÉE s. f. pl. rodoficee. (< fr. floridées) Vezi definitia »
HEPATICÉE, hepaticee, s. f. (La pl.) Familie de plante criptogame cu frunze numai de o parte a tulpinii sau fără frunze; (și la sg.) plantă din această familie. – Din lat. hepaticeae. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z