Definita cuvantului vidare
VIDÁRE, vidări, s. f. Acțiunea de a vida și rezultatul ei. – V. vida.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vidare
BANCA INTERNAȚIONALĂ PENTRU RECONSTRUCȚIE ȘI DEZVOLTARE (B.I.R.D.; în engl. International Bank for Reconstruction and Development), instituție bancară internațională guvernamentală, cu sediul la Washington, creată în 1945 (își începe activitatea în 1946), în scopul acordării de împrumuturi pentru finanțarea unor proiecte economice, precum și al asistenței tehnice necesare. Instituție specializată a O.N.U. din 1947, B.I.R.D. are 150 membri (1990), printre care și România (din 1972). Vezi definitia »
FLÉDERE (s.n. pl?) Traduc un standard de calitate pentru cherestea. Acest cuvant ar insemna un defect al lemnului. In dictionar nu a fost gasit [probabil de la mașinile Fladder (marcă), folosite la finisarea lemnului? – CM] Vezi definitia »
REDIMENSIONÁRE, redimensionări, s. f. Acțiunea de a redimensiona. [Pr.: -si-o-] – V. redimensiona. Vezi definitia »
CONCRETIZÁRE, concretizări, s. f. Acțiunea de a (se) concretiza și rezultatul ei; înfățișare, prezentare concretă; materializare. ♦ Operație mintală, opusă abstractizării, constând în legarea generalului de experiența senzorială. – V. concretiza. Vezi definitia »
PRESINTERIZÁRE s. f. (tehn.) sinterizare anterioară celei finale, la o temperatură mai mică, pentru a conferi obiectului calitatea de a putea fi prelucrat mecanic. (< pre- + sinterizare) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z