Definita cuvantului venezuelian
VENEZUELIÁN, -Ă s. m. și f., adj. v. venezuelan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu venezuelian
TUCÁN, tucani, s. m. Gen de păsări cățărătoare din regiunile tropicale ale Americii de Sud, cu ciocul mare și puternic și cu penajul viu colorat (Rhamphastos); pasăre din acest gen. – Din it. tucano. Vezi definitia »
SUBURBÁN, -Ă, suburbani, -e, adj. Care ține de o suburbie, situat într-o suburbie, privitor la o suburbie. ◊ Comună suburbană = comună situată în imediata apropiere a unui oraș sau la marginea acestuia și depinzând administrativ de acesta. ♦ (Despre mijloace de transport) Care circulă în împrejurimile orașului, care face legătura între oraș și suburbii. ♦ Fig. (Rar; despre comportarea, limbajul etc. cuiva) Lipsit de politețe; vulgar. – Din fr. suburbain, lat. suburbanus. Vezi definitia »
TIBETÁN, -Ă, tibetani, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) din Tibet. – Din fr. tibétain. Vezi definitia »
CONVERTOPLÁN, convertoplane, s. n. Avion cu aripa mobilă în jurul unui ax paralel cu anvergura și care poate realiza decolarea și aterizarea pe distanțe foarte scurte. – Et. nec. Vezi definitia »
MEDITERANEÁN, -Ă I. adj. referitor la Marea Mediterană. ◊ climă mediteraneană – climă temperată, cu ierni blânde, caracteristică regiunilor din jurul Mediteranei. II. s.n. 1. neogen. 2. ansamblu de etaje ale miocenului. (< fr. méditerranéen) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z