Definita cuvantului arcaci
ARCÁCI, arcaciuri, s. n. 1. Îngrăditură sau despărțitură pentru separat oile. 2. Îngrăditură făcută de pescari în apă pentru prinderea și păstrarea peștului în bălți iarna. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu arcaci
NIMICÍ, nimicesc, vb. IV. Tranz. A face să nu mai existe, a reduce la nimic (omorând, distrugând, lichidând); a distruge, a desființa, a prăpădi, a extermina, a lichida, a nimicnici. – Din nimic. Vezi definitia »
potromocí (-césc, -ít), vb. – A ascunde, a masca, a mușamaliza. Creație expresivă, cf. cocoloși, îngălmăci, mogorogi. Vezi definitia »
smolénci s.f. pl. (reg.) obiecte ciobănești de îmbrăcăminte fierte cu smoală și unse cu unt. Vezi definitia »
CATERINA DE MEDICI (1519-1589), fiica lui Lorenzo II de Medici, soția lui Henric II, regele Franței, regentă (1560-1563) în timpul minoratului fiului ei Carol IX. În timpul domniei fiilor săi Francisc II, Carol IX și Henric III a exercitat o influență însemnată asupra politicii interne și externe a statului francez. Vezi definitia »
pitpălăcí, pers. 3 sg. pitpălăcéște, vb. IV (reg.; despre prepelițe) a scoate sunete caracteristice speciei, a cânta „pitpalac!”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z