Definita cuvantului perdaf
PERDÁF, perdafuri, s. n. Radere de jos în sus, în contra direcției în care crește părul. ◊ Expr. (Fam.) A da (sau a trage) cuiva un perdaf = a certa, a mustra aspru pe cineva. – Din tc. perdah.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu perdaf
SPECTROHELIOGRÁF, spectroheliografe, s. n. Instrument folosit pentru fotografierea soarelui în lumină monocromatică. – Fr. spectrohéliographe (< gr.). Vezi definitia »
ELECTROMIOGRÁF s.n. Aparat cu ajutorul căruia se face electromiografia. [Pron. -mi-o-. / < fr. électromyographe]. Vezi definitia »
SFIGMOCARDIOGRÁF s. n. aparat pentru înregistrarea simultană a bătăilor cardiace și a pulsului radial. (< sfigmo- + cardiograf) Vezi definitia »
STEREOPLANIGRÁF, stereoplanigrafe, s. n. Aparat care servește la întocmirea hărților și a planurilor topografice. [Pr.: -re-o-] – Din fr. stéréoplanigraphe. Vezi definitia »
SEISMOGRÁF, seismografe, s. n. 1. Aparat care înregistrează grafic, în mod automat, momentul, durata și intensitatea mișcărilor seismice; seismometru. 2. Aparat folosit în prospecțiuni geofizice, cu ajutorul căruia se înregistrează vibrațiile produse de anumite explozii subterane provocate în scopuri științifice. [Pr.: se-is-] – Din fr. séismographe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z